Hämta ny kraft i skogen


 

Bakgrundsbanner%20skog%205%20(1%20av%201).jpg

Hämta ny kraft i skogen

När vardagen sliter på hälsan och kraven staplar sig på varandra, ta vara på skogens stilla energi som ger en motkraft mot den stressande och pressande tillvaron vi ofta lever i. 

Tiden kan nästan upplevas som stillastående, djupt inne i det grönas skyddande värld. Ett varande som inte kräver eller manar till handling. 

Endast den krävande handlingen kommer från det du tar med dig i ditt sinne. Mossan, laven och barken kräver ingenting av dig. De mjuka slingrande skogsstigarna kommer att ta emot dina tankar och känslor, och bevara det som en hemlighet mellan dig och skogen. 

do%CC%88da%20grenar%20(1%20av%201).jpg

Vila ditt sinne i den susande vinden, i tyst gemenskap med tallen, granen och den mossiga stenen. 

Luta dig mot Ekens kropp och låt tyngden av din oklyvna sten sjunka mot rötterna djupt ned i marken. 

Vänta på att fåglarnas sång ska lyfta dig upp mot ljuset i grenarna och kronornas gungande mot himlen.

Doften av multnande växter tryggar dig i kretsloppets vandrande, som solen och månen vandrar i sina banor. 

Som du vandrar på din stig genom snåriga passager och öppna vidder. 

Visa vem du är, och skogen kommer att se dig som du är. Kommer aldrig att kräva någonting mer av dig. Inte hålla dig till svars för vad du gör. 

 

ek%20(1%20av%201).jpg

Men det du inte vårdar kommer med tiden att blekna och försvinna. Låt därför skogen vara i ditt hjärta, så att den inte bleknar och försvinner. Glömd av ditt jagande sinne, och dina malande krav. 

 

Ägna en stund av din tid att ödmjukt begrunda det långsamma växandets frid. Då du har en passage till evigheten som tyngdlöst hänger dallrande i den livgivande atmosfären. 

Utan att levla upp till nästa nivå. Bara genom att stanna där du är, i stundens blivande. Som tar dig framåt, stund för stund. Genom varje hjärtslag, andetag. 

tall%20(1%20av%201).jpg

 

 

Stilla din stund och möt det som kommer dig till mötes, där du är. Där du står. Möt doften av tallens barr, vidrörande vid din näsa. Vidrörande vid din hjärnas nyfikna celler. 

Möt känslan av hård bark under dina fingertoppar, ljudet av en torr bristande gren under din fot. 

Låt trädet lyssna på dig och dela dina hemligheter och ta emot din berättelse. 

Denna förunderliga värld är sårbar för vår framjagande och okänsliga hantering. Den faller för vårt svärd. För människans vilja att härska och betvinga. Men kommer att finnas där för dig, den dag du kommer den till mötes. 

 

Skrivet och fotat av Kristina Petersson

moss%20sten%20(1%20av%201)(2).jpg